Autisme en seksualiteit Mijn verhaal

Autisme en seksualiteit, Mijn verhaal

Mijn seksuele ontwikkeling is niet standaard. Dit komt niet alleen doordat ik autisme heb maar ook vanwege het autisme van mijn ouders. Autisme en seksualiteit is een ingewikkelde combinatie daarom vertel ik hier mijn verhaal.

Beschikbaar

Ik ben opgegroeid met een vader die seks heel belangrijk vond. Het liefst deed hij het drie keer per dag. Hij verwachtte van mijn moeder dat ze altijd beschikbaar was voor seks. Als ze dat niet was kon hij heel driftig worden. Mijn moeder voldeed dan ook zoveel mogelijk aan zijn behoefte.

Toen ik jong was werd ik vaak voor een boodschap op pad gestuurd. Ik kreeg de opdracht om een half wit brood te gaan halen of een liter melk. Dat gaf mijn moeder genoeg tijd om aan de seksuele behoefte van mijn te voldoen. Daarna was mijn vader dan vaak vrolijk en gezellig. Als mijn moeder niet mee werkte, werd mijn vader sacherijnig en kribbig.

De boodschap

De boodschap die ik over seks heb meegekregen is dus dat ik beschikbaar moest zijn want anders had het vervelende gevolgen. Dus dat is wat ik deed. Toen ik een jaar of 17 was mocht ik altijd mee met de jongens. Hun eigen vriendin namen ze niet mee maar mij wel. Nu weet ik waarom. Als eentje van hun seks wilde vond ik dat prima. Want dat is wat ik thuis had geleerd.

Natuurlijk werd er in de rest van de groep bekend waarom de jongens mij altijd meenamen. Na een avond waarop ik meerdere jongens terwille was brak de hel los. Ik snapte er niks van. Ik deed toch gewoon wat ze wilde. Waarom sprak iedereen daar schande van.

Misbruik

Mijn seksuele gedrag en onbegrip kwam voort uit mijn autisme in combinatie met een gebrek aan goede seksuele voorlichting. Met als gevolg dat er flink misbruik van me is gemaakt zonder dat ik dat door had. Dat was niet de laatste keer dat dit gebeurde. Tot op de dag van vandaag heb ik moeite met nee zeggen als het om seksuele gunsten gaat. Gelukkig heb ik geleerd om dit soort situaties te vermijden.

Autisme en seksualiteit, mijn verhaal

Mijn ervaringen maken pijnlijk duidelijk hoe belangrijk goede en expliciete seksuele voorlichting is als je autistisch bent. Zodat je bewust kunt kiezen wat wel en niet bij je past.

Help onze info te verspreiden!

Auteur: Myneke

Hey, ik ben Myneke. Samen met mijn trans autistische dochter deel ik hier onze kennis en ervaring op het gebied van autisme, gender en seksualiteit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.